Konsument

Så väljer du djurschysst i matbutiken

Att djuren vi äter har haft ett bra liv är viktigt för fyra av fem ­konsumenter. Nya guiden Djurschysst.se hjälper dig att välja mat från djur som behandlas väl.

Ta hand om dina prylar!

Att köpa begagnat är att göra miljön en tjänst. Men det är lika viktigt att ta väl hand om det vi redan har, för att leva riktigt hållbart. Här är några enkla tips ur en aktuell bok.

Se upp för grönt fusk!

Vill du handla mer miljövänligt? Det finns miljömärkningar som ska underlätta valet i butiken. Men se upp! Vissa etiketter ser ”gröna” ut men står inte för något ekovänligt.

Foto: Getty images

Icakuriren testar: 9 alternativ till komjölk

[b]VÄXTMJÖLK[/b] De växtbaserade alternativen till komjölk blir allt fler. Men vad är bäst för miljön – och hälsan? Icakuriren har granskat nio alternativ och jämfört med vanlig komjölk.

Välj din fisk med omsorg om du vill stödja ett hållbart fiske. Foto: Getty images

Välj rätt i fiskdisken

[b]VÄGVAL[/b] Politikerna måste agera, men även konsumentens val spelar roll, menar Världsnaturfonden som larmar om att våra matfiskar mår allt sämre.

Att hitta rätt mäklare när du ska sälja huset är A och O. Foto: Getty images

7 steg till en lyckad försäljning

[b]GUIDE[/b] Det finns mycket att tänka på när du ska sälja huset. Hur mycket är huset egentligen värt? Vilken mäklare ska du välja? Och vilket ansvar har du som säljare? Icakuriren reder ut – steg för steg.

Scroll to Top