Konsument

Välj rätt kaffe – och drick upp!

Vill du gynna den ­biologiska mångfalden? Titta då ner i din egen ­kaffekopp. Det du fyller den med kan ­nämligen göra stor skillnad för planeten.

Smaktest: Bästa och sämsta pennepastan

En pålitlig och trogen vän i köket är pasta som vi äter både till vardag och fest. I detta test av penne provsmakar vi alla ­varianter, från vit pasta och fullkorn till en ­glutenfri sort. En klassiker hamnar i topp.

Familj sitter vid bord vid braskamin och spelar sällskapasspel.

Test: Årets roligaste sällskapsspel 2022

Vi testar sätter betyg på några av årets sällskapsspel! Vi har testat åtta spel och hittat favoriter både för barn och äldre. Hitta årets bästa och sämsta sällskapsspel här.

Pepparkakor med stjärnform och vit glasyr ligger på marmor.

Årets godaste pepparkakor 2022 – stort test

Vilken pepparkaka är godast? Få dofter ger en sådan stark känsla av jul som just pepparkakans. Vi har testat flera sorter som är klassiskt goda, men en del är faktiskt smaklösa och trista.

Så väljer du djurschysst i matbutiken

Att djuren vi äter har haft ett bra liv är viktigt för fyra av fem ­konsumenter. Nya guiden Djurschysst.se hjälper dig att välja mat från djur som behandlas väl.

Ta hand om dina prylar!

Att köpa begagnat är att göra miljön en tjänst. Men det är lika viktigt att ta väl hand om det vi redan har, för att leva riktigt hållbart. Här är några enkla tips ur en aktuell bok.

Se upp för grönt fusk!

Vill du handla mer miljövänligt? Det finns miljömärkningar som ska underlätta valet i butiken. Men se upp! Vissa etiketter ser “gröna” ut men står inte för något ekovänligt.

Scroll to Top