Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • salt
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 st stor knippa basilika
  • 0.25 tsk flingsalt
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 bitar färsk parmesan
  • 4 st snacksgurkor
  • 125 g cocktailtomater
  • färsk gul lök
  • 2-3 st grillade kycklingfiléer
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

2

Lägg skalade grovhackade vitlöksklyftor, pinjenötter, grovhackad basilika (spara lite basilikablad till garnering) och flingsalt i matberedare monterad med en kniv. Mixa i oljan, lite i taget. Häll över peston i en skål. Riv och vänd ner parmesanen. Vänd ner potatisen och blanda runt.

3

Ansa och skiva gurkan. Dela tomaterna. Ansa och strimla löken. Skär kycklingen i ­skivor.

4

Blanda gurka, tomat och lök med potatisen. Fördela i portionsskålar, toppa med kycklingen, peppra och garnera med den sparade basilikan.


Kommentar:
Den här matiga potatissalladen med pesto passar fint såväl till middag som i picknickkorgen.