Du behöver

  • 4 st ägg

Romsås

2 dl crème fraîche
4 msk ishavsrom
2 msk finskuren dill
salt, svartpeppar
3-4 st rökta makrillfiléer

Sallad

16-20 st kokta färskpotatisar
1 st silverlök
3-4 st rädisor
140 g blandade salladsblad sköljda och torkade
olivolja
dillvippor
citronklyftor

Gör så här

1

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka 7 minuter för krämig gula. Spola i kallt vatten.

2

Rör samman crème fraiche, ishavsrom och dill till en sås. Smaka av med salt och peppar.

3

Dra bort skinnet från makrillfiléerna och bryt fisken i mindre bitar. 

4

Dela potatisarna, skala och dela äggen. Skala löken och skiva den och rädisorna mycket tunt, gärna på mandolin. 

5

Fördela salladsblad, potatis, fisk och ägg i fyra tallrikar, toppa med lök och rädisor. Ringla över olivolja, lägg på några dillvippor, salta och peppra och låt var och en förse sig av såsen. Servera med citronklyftor.

6

Tips: Både silverlök och rädisor blir extra krispiga och goda om de får ligga en stund i isvatten. 


Kommentar:
En lättgjord sallad med rökt makrill, färskpotatis och krämigt ägg ger rejält med försommarkänsla. Den kalla romsåsen med dill passar perfekt till.