Du behöver

  • 800 g sötpotatis
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • smör till ugnsform och stekning
  • 400 g burk kikärter, 400 g
  • 1 pkt bacon 140 gram
  • 25 g spenatblad
  • 100 g fetaost avrunnen

Lime- och ingefärssås

2 dl lätt crème fraiche
1 msk finriven ingefära
1 tsk finrivet limeskal
salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen och dela den i jämnstora bitar. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda paprikapulver, -oregano, timjan och salt i en skål och strö det över. 

2

Klicka på lite smör. Ugnsbaka i 20–30 minuter. Sötpotatisen ska bli mjuk.

3

Skölj kikärterna väl. Stek dem i smör i en stekpanna och lägg dem åt sidan. Dela baconet i -bitar och stek, lite i taget, i stekpannan.

4

Lägg sötpotatisen på ett uppläggningsfat och strö kikärter, bacon, spenatblad och fetaost ovanpå. Blanda crème fraiche, ingefära och limeskal till en sås. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera salladen varm med lime- och ingefärasåsen.


Kommentar:
Sötpotatis passar bra ihop med rökta smaker. Som här med både stekt bacon och rökt paprikapulver, som du hittar bland de vanliga kryddorna.