Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
 - 1 msk smör (15 g)
 - 1 msk strösocker
 - 1 krm kanel
 - 3 st päron
 - 1 dl ljus sirap
 - 1 tsk färsk ingefära fint riven
 - 1 krm vaniljpulver
 - 0.5 dl valnötter delade
 
till servering
vaniljglass
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen på papprad plåt eller i en form med kanter. Nagga bottnen med en gaffel. Smält smöret tillsammans med socker och kanel.
Dela, kärna ur och skiva päronen i ett par millimeter tjocka skivor. Lägg päronskivorna på smördegen, men lämna några centimeter till kanten (om du inte använder form med kanter). Pensla päronen med smöret och grädda tarten i 15 minuter.
Rör under tiden samman sirapen med ingefäran och vaniljpulvret. Ta ut tarten ur ugnen och strö valnötterna över päronen. Ringla 2 msk av sirapen över päronen och nötterna och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills smördegen är vackert gyllene. Servera med glass och resten av sirapen.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Varm, frasig smördeg möter mjuka päron, knapriga nötter, kryddig sirap och kall vaniljglass. Svårt att motstå!