Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 1 tsk kallt vatten
  • 1.5 dl pankoströbröd
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 0.5 l rapsolja till fritering

Mangosalsa

250 g cocktailtomater skurna i små bitar
1 st mango kalad, urkärnad och fint tärnad
1 st schalottenlök skalad och finhackad
1 st röd chili liten, delad, urkärnad och finhackad
1 msk mynta finhackad
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Limesås

2 msk majonnäs
1 dl crème fraîche
1 st lime fint rivet skal och saft

Till servering

mjuka tortillabröd
färsk koriander
limeklyftor

Gör så här

1

Dela kycklinglårfiléerna i fyra bitar vardera. Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse och blanda ordentligt. Lägg i kycklingen och skaka så att alla bitar täckts av mjölet. Vispa upp ägg och vatten i en skål. Blanda panko och kokosflingor på en tallrik. Skaka av överflödigt mjöl från varje kycklingbit, doppa i ägg och täck sedan med panko- och kokosblandningen. Häll frityroljan i en panna eller tjockbottnad kastrull (fyll max till hälften med oljan).

2

Blanda ingredienserna till mangosalsan respektive limesåsen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering. 

3

Hetta upp oljan till cirka 180 grader. Fritera några bitar i taget i cirka 3–4 minuter eller tills de är gyllene, frasiga och genomstekta. Servera genast med tortillabröd, salsa och limesås samt koriander och
limeklyftor. 

4

Tips Det är gott att byta ut kycklingen mot en god vit fiskfilé. Fisken behöver inte friteras lika länge. 


Kommentar:
Kycklingen blir läckert frasig och smakrik när den vänds i en blandning av pankoströbröd och kokosflingor.