Du behöver
- 400 g kycklinglårfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st ägg
- 1 tsk kallt vatten
- 1.5 dl pankoströbröd
- 1.5 dl kokosflingor
- 0.5 l rapsolja till fritering
Mangosalsa
250 g cocktailtomater skurna i små bitar
1 st mango kalad, urkärnad och fint tärnad
1 st schalottenlök skalad och finhackad
1 st röd chili liten, delad, urkärnad och finhackad
1 msk mynta finhackad
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
Limesås
2 msk majonnäs
1 dl crème fraîche
1 st lime fint rivet skal och saft
Till servering
mjuka tortillabröd
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
Dela kycklinglårfiléerna i fyra bitar vardera. Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse och blanda ordentligt. Lägg i kycklingen och skaka så att alla bitar täckts av mjölet. Vispa upp ägg och vatten i en skål. Blanda panko och kokosflingor på en tallrik. Skaka av överflödigt mjöl från varje kycklingbit, doppa i ägg och täck sedan med panko- och kokosblandningen. Häll frityroljan i en panna eller tjockbottnad kastrull (fyll max till hälften med oljan).
Blanda ingredienserna till mangosalsan respektive limesåsen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering.
Hetta upp oljan till cirka 180 grader. Fritera några bitar i taget i cirka 3–4 minuter eller tills de är gyllene, frasiga och genomstekta. Servera genast med tortillabröd, salsa och limesås samt koriander och
limeklyftor.
Tips Det är gott att byta ut kycklingen mot en god vit fiskfilé. Fisken behöver inte friteras lika länge.
Kycklingen blir läckert frasig och smakrik när den vänds i en blandning av pankoströbröd och kokosflingor.