Du behöver
- 400 g kycklinglårfilé
 - 1 dl vetemjöl
 - 2 krm salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 1 st ägg
 - 1 tsk kallt vatten
 - 1.5 dl pankoströbröd
 - 1.5 dl kokosflingor
 - 0.5 l rapsolja till fritering
 
Mangosalsa
                                                              250 g cocktailtomater                       skurna i små bitar
                                                              1 st mango                       kalad, urkärnad och fint tärnad
                                                              1 st schalottenlök                       skalad och finhackad
                                                              1 st röd chili                       liten, delad, urkärnad och finhackad
                                                              1 msk mynta                       finhackad
                                                              1 tsk olivolja
                                                              1 tsk vitvinsvinäger 
Limesås
                                                              2 msk majonnäs
                                                              1 dl crème fraîche
                                                              1 st lime                       fint rivet skal och saft
Till servering
                                                                mjuka tortillabröd
                                                                färsk koriander
                                                                limeklyftor
                                    
Gör så här
Dela kycklinglårfiléerna i fyra bitar vardera. Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse och blanda ordentligt. Lägg i kycklingen och skaka så att alla bitar täckts av mjölet. Vispa upp ägg och vatten i en skål. Blanda panko och kokosflingor på en tallrik. Skaka av överflödigt mjöl från varje kycklingbit, doppa i ägg och täck sedan med panko- och kokosblandningen. Häll frityroljan i en panna eller tjockbottnad kastrull (fyll max till hälften med oljan).
Blanda ingredienserna till mangosalsan respektive limesåsen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering.
Hetta upp oljan till cirka 180 grader. Fritera några bitar i taget i cirka 3–4 minuter eller tills de är gyllene, frasiga och genomstekta. Servera genast med tortillabröd, salsa och limesås samt koriander och 
 limeklyftor. 
Tips Det är gott att byta ut kycklingen mot en god vit fiskfilé. Fisken behöver inte friteras lika länge.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Kycklingen blir läckert frasig och smakrik när den vänds i en blandning av pankoströbröd och kokosflingor.