Du behöver
- 300 g smör
- 9 dl havregryn 315 g
- 3 dl strösocker 270 g
- 1 msk bakpulver
- 300 g nougat kylskåpskall
- mandelspån en påse, 50 g
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Blanda havre-gryn, bakpulver, socker och smör och bred ut på en långpanna (30 x 40 centimeter) klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter (kakan är då ganska lös men stelnar när den svalnar).
Hyvla nougat med osthyvel och lägg skivorna över den varma kakan. Strö mandelspån över och ställ svalt. Skär upp i rutor före servering.
Tips Välj glutenfria havregryn så blir de läckra nougatkakorna helt glutenfria.
– Receptet har jag fått av min äldsta syster, jag brukar bland annat göra dem till jul, hälsar Margareta Carlsson.