Du behöver

  • 300 g smör
  • 9 dl havregryn 315 g
  • 3 dl strösocker 270 g
  • 1 msk bakpulver
  • 300 g nougat kylskåpskall
  • mandelspån en påse, 50 g

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret. Blanda havre-gryn, bakpulver, socker och smör och bred ut på en långpanna (30 x 40 centimeter) klädd med bakplåtspapper.

3

Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter (kakan är då ganska lös men stelnar när den svalnar). 

4

Hyvla nougat med osthyvel och lägg skivorna över den varma kakan. Strö mandelspån över och ställ svalt. Skär upp i rutor före servering.

5

Tips Välj glutenfria havregryn så blir de läckra nougatkakorna helt glutenfria.


Kommentar:
– Receptet har jag fått av min äldsta syster, jag brukar bland annat göra dem till jul, hälsar Margareta Carlsson.