Du behöver

Botten

250 g mandelmassa
chokladtryffel
250 g mörk choklad
250 g mjölkchoklad
2.5 dl vispgrädde
2 msk rom
florsocker till dekor

Gör så här

1
?Klä en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt och tryck ut den i ett tunt lager i botten av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så klibbar det inte fast lika mycket.

2
Bryt den mörka chokladen och mjölkchokladen i mindre bitar. Mät upp vispgrädden i en kastrull, tillsätt chokladen och värm försiktigt på låg värme, rör om tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör ner rommen.

3
?Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten.

4
?Lossa tårtan från formen genom att skära med en kniv längs kanten. Dekorera eventuellt genom att använda små tårtpapper som schablon och pudra florsocker över. Tårtan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid. Förvara i kylen till strax före serveringen.