Du behöver

  • 100 g smör mjukt
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 st Ă€gg
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g mjöl (5 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1 krm Ă€kta vanilj
  • 1 st saffran pĂ„se
  • 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet
  • 25 g mandel hackad

Gör sÄ hÀr

1
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.

2
Rör smör, socker och sirap poröst.

3
TillsÀtt Àggen ett i sÀnder och fortsÀtt röra smeten.

4
?Blanda de torra ingredienserna och vÀnd sedan ner dem i Àggsmeten.

5
?Det blir en rÀtt kladdig deg. Strö lite mjöl pÄ degen och mjöla dina hÀnder. Dela degen i tvÄ. Blanda ner mandeln i den ena deghalvan. Forma tvÄ lÀngder pÄ en bakplÄt. Platta till lÀngderna nÄgot.

6
GrĂ€dda i 175 grader i cirka 12–15 minuter. Ta ut skorporna och sĂ€nk vĂ€rmen till 100 grader. SkĂ€r lĂ€ngderna i sneda kakor. LĂ€gg kakorna med snitt-ytan uppĂ„t och torka dem i ugnen cirka 45 minuter.

7
LÄt dem svalna pÄ galler.