Du behöver
- 100 g smör mjukt
- 0.5 dl socker
- 1 dl sirap
- 2 st Àgg
- 0.5 tsk salt
- 300 g mjöl (5 dl)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker eller 1 krm Àkta vanilj
- 1 st saffran pÄse
- 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet
- 25 g mandel hackad
Gör sÄ hÀr
1
SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
2
Rör smör, socker och sirap poröst.
3
TillsÀtt Àggen ett i sÀnder och fortsÀtt röra smeten.
4
?Blanda de torra ingredienserna och vÀnd sedan ner dem i Àggsmeten.
5
?Det blir en rÀtt kladdig deg. Strö lite mjöl pÄ degen och mjöla dina hÀnder. Dela degen i tvÄ. Blanda ner mandeln i den ena deghalvan. Forma tvÄ lÀngder pÄ en bakplÄt. Platta till lÀngderna nÄgot.
6
GrĂ€dda i 175 grader i cirka 12â15 minuter. Ta ut skorporna och sĂ€nk vĂ€rmen till 100 grader. SkĂ€r lĂ€ngderna i sneda kakor. LĂ€gg kakorna med snitt-ytan uppĂ„t och torka dem i ugnen cirka 45 minuter.
7
LÄt dem svalna pÄ galler.