Du behöver
- 100 g smör mjukt
- 0.5 dl socker
- 1 dl sirap
- 2 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 300 g mjöl (5 dl)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker eller 1 krm äkta vanilj
- 1 st saffran påse
- 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet
- 25 g mandel hackad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Rör smör, socker och sirap poröst.
3
Tillsätt äggen ett i sänder och fortsätt röra smeten.
4
?Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
5
?Det blir en rätt kladdig deg. Strö lite mjöl på degen och mjöla dina händer. Dela degen i två. Blanda ner mandeln i den ena deghalvan. Forma två längder på en bakplåt. Platta till längderna något.
6
Grädda i 175 grader i cirka 12–15 minuter. Ta ut skorporna och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda kakor. Lägg kakorna med snitt-ytan uppåt och torka dem i ugnen cirka 45 minuter.
7
Låt dem svalna på galler.