Du behöver

  • 100 g smör mjukt
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 2 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g mjöl (5 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 1 krm äkta vanilj
  • 1 st saffran påse
  • 1 st apelsin det yttersta finrivna skalet
  • 25 g mandel hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Rör smör, socker och sirap poröst.

3
Tillsätt äggen ett i sänder och fortsätt röra smeten.

4
?Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggsmeten.

5
?Det blir en rätt kladdig deg. Strö lite mjöl på degen och mjöla dina händer. Dela degen i två. Blanda ner mandeln i den ena deghalvan. Forma två längder på en bakplåt. Platta till längderna något.

6
Grädda i 175 grader i cirka 12–15 minuter. Ta ut skorporna och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda kakor. Lägg kakorna med snitt-ytan uppåt och torka dem i ugnen cirka 45 minuter.

7
Låt dem svalna på galler.