Du behöver

  • aubergine cirka 700 g
  • salt
  • 10 st oliver urkĂ€rnade
  • 6 st soltorkade tomater i olja avrunna
  • 20 st mandel
  • 200 g mozzarella
  • 1.5 dl olivolja
  • svartpeppar nymalen

Gör sÄ hÀr

1
SÀtt ugnen pÄ 225 grader grilleffekt. Dela auberginen pÄ lÀngden i 1 1/2 cm tjocka biffar, strö lite salt pÄ bÄda sidor och lÄt stÄ i cirka 20 minuter för att dra ut vÀtskan.

2
Hacka oliver, tomater och mandel grovt och skÀr mozzarellan i mindre bitar.

3
Torka av auberginebiffarna (sÄ att de blir torra och över-

4
flödigt salt försvinner) med hushÄllspapper.

5
Hetta upp en stekpanna med mycket olivolja. Stek biffarna pÄ bÄda sidor tills de Àr mjuka men fortfarande hÄller ihop.

6
HÀll mer olja i pannan vid behov och peppra, ta ej mer salt dÄ saltet som anvÀnds vid urvattningen brukar vara tillrÀckligt.

7
Ta upp biffarna och lÀgg pÄ en plÄt eller i ugnsfast form.

8
Strö pĂ„ hacket och mozza­rellaosten och gratinera i cirka 2–3 minuter eller till fin fĂ€rg. Servera gĂ€rna med rucola eller andra goda gröna blad.