Du behöver
- aubergine cirka 700 g
- salt
- 10 st oliver urkärnade
- 6 st soltorkade tomater i olja avrunna
- 20 st mandel
- 200 g mozzarella
- 1.5 dl olivolja
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader grilleffekt. Dela auberginen på längden i 1 1/2 cm tjocka biffar, strö lite salt på båda sidor och låt stå i cirka 20 minuter för att dra ut vätskan.
2
Hacka oliver, tomater och mandel grovt och skär mozzarellan i mindre bitar.
3
Torka av auberginebiffarna (så att de blir torra och över-
4
flödigt salt försvinner) med hushållspapper.
5
Hetta upp en stekpanna med mycket olivolja. Stek biffarna på båda sidor tills de är mjuka men fortfarande håller ihop.
6
Häll mer olja i pannan vid behov och peppra, ta ej mer salt då saltet som används vid urvattningen brukar vara tillräckligt.
7
Ta upp biffarna och lägg på en plåt eller i ugnsfast form.
8
Strö på hacket och mozzarellaosten och gratinera i cirka 2–3 minuter eller till fin färg. Servera gärna med rucola eller andra goda gröna blad.