Du behöver

  • aubergine cirka 700 g
  • salt
  • 10 st oliver urkärnade
  • 6 st soltorkade tomater i olja avrunna
  • 20 st mandel
  • 200 g mozzarella
  • 1.5 dl olivolja
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader grilleffekt. Dela auberginen på längden i 1 1/2 cm tjocka biffar, strö lite salt på båda sidor och låt stå i cirka 20 minuter för att dra ut vätskan.

2
Hacka oliver, tomater och mandel grovt och skär mozzarellan i mindre bitar.

3
Torka av auberginebiffarna (så att de blir torra och över-

4
flödigt salt försvinner) med hushållspapper.

5
Hetta upp en stekpanna med mycket olivolja. Stek biffarna på båda sidor tills de är mjuka men fortfarande håller ihop.

6
Häll mer olja i pannan vid behov och peppra, ta ej mer salt då saltet som används vid urvattningen brukar vara tillräckligt.

7
Ta upp biffarna och lägg på en plåt eller i ugnsfast form.

8
Strö på hacket och mozza­rellaosten och gratinera i cirka 2–3 minuter eller till fin färg. Servera gärna med rucola eller andra goda gröna blad.