Du behöver
- aubergine cirka 700 g
- salt
- 10 st oliver urkÀrnade
- 6 st soltorkade tomater i olja avrunna
- 20 st mandel
- 200 g mozzarella
- 1.5 dl olivolja
- svartpeppar nymalen
Gör sÄ hÀr
1
SÀtt ugnen pÄ 225 grader grilleffekt. Dela auberginen pÄ lÀngden i 1 1/2 cm tjocka biffar, strö lite salt pÄ bÄda sidor och lÄt stÄ i cirka 20 minuter för att dra ut vÀtskan.
2
Hacka oliver, tomater och mandel grovt och skÀr mozzarellan i mindre bitar.
3
Torka av auberginebiffarna (sÄ att de blir torra och över-
4
flödigt salt försvinner) med hushÄllspapper.
5
Hetta upp en stekpanna med mycket olivolja. Stek biffarna pÄ bÄda sidor tills de Àr mjuka men fortfarande hÄller ihop.
6
HÀll mer olja i pannan vid behov och peppra, ta ej mer salt dÄ saltet som anvÀnds vid urvattningen brukar vara tillrÀckligt.
7
Ta upp biffarna och lÀgg pÄ en plÄt eller i ugnsfast form.
8
Strö pĂ„ hacket och mozzaÂrellaosten och gratinera i cirka 2â3 minuter eller till fin fĂ€rg. Servera gĂ€rna med rucola eller andra goda gröna blad.