Du behöver

Wasabicoleslaw

0.5 st vitkålshuvud medelstort
1 st fänkål
1 tsk salt till kokvattnet
1.5 dl majonnäs av god kvalitet
1 tsk wasabipasta
1 msk vitvinsvinäger eller risvinsvinäger

Laxburgare

kokta kalla potatisar (250 g), potatisar
600 g laxfilé skinn- och benfri
1 st äggvita
2 msk ljus soja
6 st salladslökar
1 st lime saft och yttersta finrivna skalet
1.5 krm salt
peppar
smör och olja till stekning

Tillbehör

hamburgerbröd
salladsblad
rödlök tunt skivad och gurka
groddar ev

Gör så här

1
Coleslaw

2
Koka upp rikligt med saltat vatten i en rymlig kastrull.

3
Strimla vitkål och fänkål mycket tunt. Koka i vattnet i 30 sekunder.

4
Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Krama ur eventuell vätska ur kålen.

5
Rör ner majonnäs, wasabi och vinäger väl. Smaka av med salt.

6
Laxburgare Skala potatisen och mosa den i en bunke.

7
Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Mixa till en smet med äggvita, soja, skal och limesaft, salt och peppar och blanda med den mosade potatisen. Skär salladslöken tunt och rör ner i smeten. Forma åtta “biffar”. Det går lättast med lätt fuktade händer.

8
Stek laxbiffarna i smör och olja i medelvarm stekpanna i cirka 3 minuter på varje sida tills de är precis genomstekta.

9
Servera med tillbehören.