Du behöver

  • 2–3 böcklingar
  • 1–2 msk smetana eller matyoghurt
  • 1/2 dl finskuren gräslök (1/2 kruka)
  • 10 rädisor
  • 4 ägg
  • 4 salladsblad
  • 2 msk småkapris
  • smörgåskrasse
  • knäckebröd

Gör så här

1
Dra skinnet av böcklingarna, lyft fiskfiléerna från ryggbenet och ta bort de små benen på fiskköttet. Mosa fisken i en bunke med smetana, lite i taget, blanda i gräslök.

2
Skiva, strimla och hacka sköljda rädisor smått. Knäck och skilj äggen, lägg gulorna i varsin äggkopp.

3
Forma fyra ägg eller puckar av böcklingsmeten, lägg på assietter på salladsblad. Lägg högar av rädisa, kapris och krasse runtom, de ska blandas med böckling och ägg på tallriken. Ställ en äggkopp på varje tallrik. Servera med knäckebröd.