Du behöver

  • 2 1/2 dl honung
  • 1 citron, det yttersta finrivna skalet
  • + saften av halva
  • 1 dl rom (ljus eller mörk)
  • 1 liten kanelstång
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 24 fina mogna aprikoser

Gör så här

1
Koka upp honungen med alla ingredienser utom aprikoserna och låt koka ner till hälften och bilda en honungssirap.

2
Sänk värmen och lägg i aprikoserna några i taget och låt sjuda i vätskan cirka 5 minuter eller tills de mjuknat.

3
Ta upp frukten med en hål­slev och lägg i nästa omgång. När aprikoserna svalnat är det lätt att dra av skalet. Sila av sirapen genom en sil, och lägg sedan tillbaka aprikoserna i sirapen.

4
Servera aprikoserna med en del av den goda sirapen.

5
God med vaniljglass eller som på bilden med grekisk yoghurt smaksatt med lite vaniljsocker.