Du behöver
- 2 1/2 dl honung
- 1 citron, det yttersta finrivna skalet
- + saften av halva
- 1 dl rom (ljus eller mörk)
- 1 liten kanelstång
- 2 tsk mald kardemumma
- 24 fina mogna aprikoser
Gör så här
1
Koka upp honungen med alla ingredienser utom aprikoserna och låt koka ner till hälften och bilda en honungssirap.
2
Sänk värmen och lägg i aprikoserna några i taget och låt sjuda i vätskan cirka 5 minuter eller tills de mjuknat.
3
Ta upp frukten med en hålslev och lägg i nästa omgång. När aprikoserna svalnat är det lätt att dra av skalet. Sila av sirapen genom en sil, och lägg sedan tillbaka aprikoserna i sirapen.
4
Servera aprikoserna med en del av den goda sirapen.
5
God med vaniljglass eller som på bilden med grekisk yoghurt smaksatt med lite vaniljsocker.