Du behöver

  • 150 g mörk choklad (70 %)
  • ischokladformar

Fyllning

1 dl jordnötssmör crunchy
1.5 dl florsocker
2 msk smör rumsvarmt
1 krm flingsalt
1.5 msk vatten

Topping

flingsalt extra
strösselkulor

Gör så här

1
Smält chokladen försiktigt i mikro eller i en skål över ett vattenbad. Pensla insidan av formarna väl med chokladen. Låt stelna och pensla ytterligare ett lager.

2
Ställ dem på en bricka och låt dem stelna i kylen. Spara chokladen som är kvar.

3
Vispa ihop jordnötssmöret med florsocker, smör, flingsalt och vatten med elvisp i 3–5 minuter till en luftig, tjock smet. Lägg eventuellt över i spritspåse.

4
Ta ut brickan med penslade formar ur kylen och spritsa eller skeda fyllning i choklad-skalen.

5
Värm upp chokladen som är kvar igen och skeda den över fyllningen. Strö över några extra saltflingor på toppen.

6
Garnera eventuellt med en strösselkula. Ställ kallt att stelna.