Du behöver

  • 250 g mandelmassa
  • 1/2 apelsin, det yttersta finrivna skalet
  • 1 msk Cointreau eller Grand Marnier
  • ca 75 g nougat
  • 100 g mörk choklad
  • ev ätbart glitter
  • några rutor vit choklad

Gör så här

1
Arbeta in apelsinskal och Cointreau eller Grand Marnier väl i mandelmassan. Forma till en tjock rulle.

2
Skär nougaten i 20–25 bitar, beroende på vilken storlek som önskas på äggen. Skär mandelmassan i lika många skivor, lägg en nougatbit mitt på varje mandelmasserundel. Nyp ihop och rulla mellan händerna till ägg.

3
Smält 2/3 av chokladen i en skål över ett vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills den smält.

4
Doppa äggen i choklad, det går lättast med hjälp av två dessertgafflar. Låt rinna av lite och ställ eller lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö eventuellt över lite glitter. Låt äggen stelna, helst i rumstemperatur.

5
Smält den vita chokladen i en skål över ett vattenbad. Lägg över i en spritspåse och spritsa några ränder på varje ägg. Låt stelna.