Du behöver

  • 250 g mörk choklad gärna 70 % kakao
  • 250 g smör rumsvarmt
  • 3 dl råsocker
  • 3 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1 dl kakao (60 g)
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g pekannötter grovt hackade

Gör så här

1
Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 centimeter, med bakplåtspapper, eller smörj den.

2
Smält 200 gram av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Hacka resten av chokladen grovt. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg.

3
Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd till sist ner den hackade chokladen och det mesta av pekannötterna.

4
Häll smeten i formen, släta ut den och strö resten av pekannötterna över. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 30 minuter. Prova gärna med en sticka, smeten ska ha stannat och inte kännas rinnig, men kakan ska heller inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.