Du behöver

  • 125 g vit choklad
  • 80 g valnötskärnor grovhackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl brun farin mjuk
  • 4 st ägg medelstora

Glasyr:

1 dl florsocker rosa
1.5 tsk vatten

Gör så här

1
Smält vit choklad i vattenbad (i mikron grynar den sig lätt). Blanda valnötter, vetemjöl och bakpulver.

2

3
Rör smör och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda därefter ner chokladen och slutligen mjölblandningen.

4
Täck bottnen på en liten långpanna, 20 x 30 centimeter, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och släta till ytan med en slickepott.

5

6
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter.

7
Låt kakan kallna och ställ den gärna i kylskåpet till nästa dag, då den lyfts ur formen och skärs i bitar med sågtandad kniv.

8

9
Skorpan kan krackelera här och var, eftersom kakans lätt kladdiga innandöme sjunker ihop då kakan kallnar.

10
Spritsa tunna streck med rosa florsockerglasyr på kakorna.