Du behöver

  • 400 g kycklinglår filé av
  • 1 msk smör
  • 2 st palsternackor
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st burk korma (ca 450 g )
  • 0.75 dl kallt vatten
  • koriander lite färsk

Apelsinsallad:

3.5 st apelsiner blonda
2 msk pistagenötkärnor

Basmatiris:

2.5 dl basmatiris
1 tsk salt
0.75 dl citronsaft nypressad
4 dl vatten

Gör så här

1
Grovstrimla kycklingen, bryn den i hälften av smöret. Ta upp. Skala palsternackorna och bita dem grovt, stek dem i smör på medelvärme. Skiva purjon i breda strimlor, låt den steka med.

2
Blanda allt med kormasås och vatten, låt puttra under lock på svag värme cirka 10 minuter. Klipp koriander eller persilja över vid serveringen. Korma kan ersättas med Tikka Masala eller annan currykryddig sås.

3

4
Apelsinsallad

5
Skala och filea eller skiva apelsinerna. Fördela på portionsassietter och droppa olja över. Strö på nötkärnorna (hasselnötter duger också). Servera antingen före eller till huvudrätten.

6

7
Basmatiris

8
Skölj riset noga i sil under rinnande kallt vatten. Lägg i kastrull och blanda i salt. Tillsätt citron och vatten, koka upp under lock på högsta värme. Sänk till lägsta värmen och låt sjuda tills vätskan sugits upp, cirka 15 minuter.