Du behöver

  • 180 g mörk choklad 70%,
  • blockchoklad mörk duger också
  • 120 g smör osaltat
  • 3 st äggulor
  • 80 g strösocker (1 knapp dl)
  • 3 st äggvitor
  • 75 g strösocker

Gör så här

1
Smält choklad och smör tillsammans på låg värme, gärna i ett vattenbad. Vispa äggulorna poröst med 80 gram socker. Vispa äggvitor med 75 gram socker till ett hårt skum.

2
Blanda först chokladblandningen med äggulevispet, vänd därefter ner äggvitevispet försiktigt.

3

4
Fördela smeten i teflonklädda muffinsformar (4 om du använder stora, amerikanska och 6 om du använder vanliga, och korta då gräddningstiden något) och baka i ugnen i 160 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara krämig i mitten. Låt svalna. Värm i mikron före servering.