Du behöver

  • 1 liter standardmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mandelspån
  • Till servering:
  • grovklyftad mango, färsk eller konserverad
  • 1 msk (rostade) mandelspån

Gör så här

1
Mandelglassen bör tillagas en dag i förväg.

2
1. Koka upp mjölken under omrörning i plastbelagd kastrull, låt koka ihop till halva mängden under ständig omrörning i kastrullbottnen, annars bränns mjölken. Var också beredd att lyfta av kastrullen emellanåt, mjölk kokar mycket lätt över.

3
2. Blanda så i grädde och sockersorterna. Fortsätt sjuda och röra tills blandningen tjocknar. Rör den sval i kallt vattenbad.

4
3. Vänd i mandeln och fördela glassmassan i portionsformar eller större bunke. Frys in ett dygn innan den ska serveras.


Kommentar:
Har du bråttom? Ersätt den hemlagade glassen med en halvsmält vaniljglass, rör i mandelsån och frys den på nytt.