Du behöver
- 1 pressad vitlöksklyfta
 - 1 msk riven, färsk ingefära
 - 2 msk olivolja
 - 300 g färsk spenat
 - 200 g philadelphiaost (ej light)
 - 1 burk, 2 dl, crème fraiche
 - 1/2 msk hummerfond
 - 2 strimlade salladslökar eller 10 cm purjolök
 - 1 burk, 170 g, krabbkött
 - salt
 - nymalen svartpeppar
 - 4 msk flagad mandel
 - Till servering:
 - små toast
 - grönsaksstavar
 
Gör så här
1
                1. Sätt ugnen på 200 grader.
            
2
                2. Fräs vitlök och ingefära snabbt i olivoljan.
            
3
                3. Riv spenaten i mindre bitar och tillsätt den. Låt den mjukna lätt. Ta upp och ställ åt sidan.
            
4
                4. Blanda philadelphiaost och crème fraiche med hummerfond.
            
5
                5. Rör i salladslöken. Häll bort överflödig vätska från spenaten och blanda i den. 6. Vänd försiktigt i krabbköttet. Salta och peppra.
            
6
                7. Bred ut dippet i en ugnsfast form och strö över den flagade mandeln.
            
7
                8. Gratinera i cirka 20 minuter tills mandeln fått färg och dippet är varmt. Servera med små toasts och grönsaksstavar.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Detta är ett av de recept som Annelie Wayman bjöd på i Hemma bäst nr 8/2001.