Du behöver

  • 2 st vaniljstång
  • 1 l vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st gelatinblad

Rabarberkräm:

400 g rabarber
1/2-1 dl strösocker
0.5 dl vatten

Gör så här

1
Halvera vaniljstängerna på längden och skrapa ur kornen. Häll grädden i en kastrull och lägg i vaniljen och socker. Värm på svag värme till kokpunkten. Ta upp vaniljstängerna.

2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i fem minuter. Låt dem rinna av. Låt dem smälta ner i den heta grädden ett blad i taget medan du rör. Fördela den i små formar. Ställ in dem i kylen tills de stelnat, det tar cirka 4 timmar.

3
Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg den i en kastrull med socker och vatten. Sjud på svag värme i cirka 10 minuter tills rabarbern mjuknat. Låt den svalna.

4
Doppa formarna hastigt i hett vatten före servering och stjälp upp dem. Servera med raberkräm runtom.


Kommentar:
<b>Raberbertips</b>
Späda, fina rabarberstjälkar behöver inte skalas. Däremot grova. Det gör du lättast genom att dra av skalet nerifrån med en vass kniv. Låt gärna rabarberskalet koka med i kräm eftersom de flesta färg-ämnen sitter där. Utan skal blir krämen gärna lite grågrön. Ett annat fiffigt sätt att få färg på krämen är att lägga med några jordgubbar. Blir både gott och vackert.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows