Du behöver

Pastadeg:

0.5 l durumvete
3 st ägg
vatten ev.

Fyllning:

1 dl hasselnötter
0.5 dl florsocker
100 g ricottaost
3 msk vispgrädde
1 msk calvados (äppelbrännvin)

Sås:

2 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
2 msk marsalavin

Garnering:

choklad riven mörk
bär ev.

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, ägg och eventuellt lite vatten till en smidig och fast deg (som lera i konsistensen). Låt den vila inslagen i folie i 30 minuter. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Kavla ut degen i en pastamaskin. Klicka på fyllningen med jämna avstånd, lägg över ett lock med ny, kavlad pastadeg och sporra ur fyrkantiga ravioli. Koka dem i ett par minuter i rikligt med vatten och lägg ner dem i den halvfärdiga såsen.

2
Koka ihop grädden och sockret till såsen i 10 minuter. Häll i vinet och lägg i de kokta pastaknytena. Låt sjuda ett par minuter över svag värme och servera med riven mörk choklad över och eventuellt färska eller tinade frysta bär.


Kommentar:
Tips! Mousserande halvtorrt bubbel är gott att dricka till.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows