Du behöver

  • 4 gelatinblad
  • 1/2 liter standardmjölk
  • 3 dl vispgrĂ€dde
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 150 g amarettoskorpor eller smĂ„ mandelbiskvier
  • 1 msk kakao

Gör sÄ hÀr

1
BlötlÀgg gelatinbladen enligt anvisning pÄ förpackningen.

2
VÀrm upp mjölk, grÀdde, gelatin, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta bort frÄn vÀrmen nÀr det börjar sjuda. Stöt skorporna fint och tillsÀtt dem samt kakao. Blanda vÀl. Fördela i portionsformar. StÀll svalt i kylskÄp minst 5 timmar att stelna.


Kommentar:
Ett recept av Louise och Eraldo Bestos som driver restaurangen Rocce di Pinamare i italienska Andora.