Du behöver

  • 2 st lökar stora gula
  • 2 msk smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2.5 dl bröd smulat dagsgammalt vitt
  • 1.5 msk mejram nysmulad
  • 0.5 msk timjan
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar svart

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Hacka skalad lök ganska grovt och låt hacket sakta puttra mjukt i smöret i stekpannan utan att få färg. Vispa äggen med grädden och mjölken. Rör ner det smulade brödet. Låt stå 5 minuter.

2
Kör löken, mejram, salt och peppar i matberedaren. Rör i ägg och brödblandningen och häll upp allt i en smord och bröad avlång brödform (1 1/2 lit ) gärna med ett tillklippt smörpapper i botten. Grädda patén i ca 40 minuter. Pröva med en smal kniv mitt i smeten för att se om den har stelnat.

3
Pastejen kan serveras både varm och kall. Den ska kallna i formen. Stjälp upp och skiva.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!