Du behöver

  • 4 st tunnbröd eller tortillabröd
  • 4 st äpplen
  • 100 g smör mjukt
  • 100 g strösocker
  • valnötsglass (t ex Mövenpick)

Karamellsås:

200 g strösocker
0.5 dl vatten
0.5 dl citronsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i 8 rektanglar. Kärna ur äpplena, men behåll skalet på. Skär dem i tunna skivor. Blanda smör och socker. Pensla 4 brödrektanglar med blandningen. Bred ut äppelskivorna på brödet och pensla även dem. Täck med de resterande 4 rektanglarna. Pensla. Sätt in tunnbrödsäpplena i ugnen på en papprad plåt. Grädda i 10-15 minuter eller tills sockret har stelnat. Koka ihop ingredienserna till karamellsåsen tills sockret har karamelliserat sig och fått lagom färg och konsistens. Var försiktig så att det inte bränns vid. Servera med en kula glass och ringla över karamellsås.


Kommentar:
Receptet kommer från Ingemar Lyxell, krögare på göteborgskrogen 28+