Du behöver

  • 1 pkt ciabattabrödmix (Maizena)
  • 3.5 dl Ljummet vatten

Fyllning:

lingon ca 2 dl
2 msk råsocker
1 st ägg till pensling

Gör så här

1
Gör degen enligt anvisning på förpackningen.

2
Dela den jästa degen i två lika stora delar. Kavla ut varje till en platta om knappt 1/2 centimeters tjocklek. Ta ut rundlar med ett lock eller dylikt med diameter 12 centimeter.

3
Lägg lite lingon och aningen råsocker mitt på varje rundel. Pensla kanten och vik ihop till en halvmåne. Tryck väl ihop kanten med en gaffel och lägg på papprad plåt. Somliga piroger kan komma att öppna sig, och då flyter lingonsaften ut på plåten.

4
Jäs på plåt i 15 minuter. Pensla pirogerna och grädda mitt i ugnen i 225 grader till fin färg. Låt svalna på galler.