Du behöver
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 purjolök
- 1 msk olja
- 1 gul paprika
- 1 pkt (250g) bladspenat
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk hummerfond
- 1/2 fiskbuljongtärning
- 1-2 dl mjölk
- 150 g laxfilé utan skinn och ben
- 1/2 dl solrosfrön
- 100 g djupfrysta skalade räkor
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1. Skala och hacka vitlöksklyftorna . Skölj och strimla purjolöken. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna.
2
2. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Halvtina och grovhacka spenaten. Låt paprika och spenat fräsa med i pannan.
3
3. Häll i grädde, mjöl, vatten och hummerfond. Smula i fiskbuljongtärningen, rör om, och låt såsen koka upp.
4
4. Spä med mjölk efter behov.
5
5. Skär laxen i bita och lägg i såsen. Låt sjuda ca 5 minuter.
6
6. Strö över solrosfröna, och lägg i de tinade räkorna.
7
7. Smaka av och krydda eventuellt mer.
8
8. Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows