Du behöver

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 gul paprika
  • 1 pkt (250g) bladspenat
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk hummerfond
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1-2 dl mjölk
  • 150 g laxfilé utan skinn och ben
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 100 g djupfrysta skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Skala och hacka vitlöksklyftorna . Skölj och strimla purjolöken. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna.

2
2. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Halvtina och grovhacka spenaten. Låt paprika och spenat fräsa med i pannan.

3
3. Häll i grädde, mjöl, vatten och hummerfond. Smula i fiskbuljongtärningen, rör om, och låt såsen koka upp.

4
4. Spä med mjölk efter behov.

5
5. Skär laxen i bita och lägg i såsen. Låt sjuda ca 5 minuter.

6
6. Strö över solrosfröna, och lägg i de tinade räkorna.

7
7. Smaka av och krydda eventuellt mer.

8
8. Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.

Portioner
3 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows