Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 0.5 st lök
  • 1 dl oliver gröna med pimento
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl yoghurt eller matlagningsgrädde
  • 0 skiva emmentalerost eller grevéost

Grovt mos:

1 kg potatis t ex King Edward
2 dl mjölk
50 g smör
3 msk hackad persilja
1 st vitlöksklyfta pressad

Gör så här

1
Lägg köttfärsen i en bunke. Skala och finhacka löken samt skiva oliverna grovt. Krydda och blanda väl med yoghurt eller matlagningsgrädde. Forma till knubbiga pannbiffar.

2
Skala och koka potatisen mjuk. Stek pannbiffarna runt om på medelvärme. Lägg på en rejäl skiva ost sista minuten så att den precis börjar smälta. Hetta upp mjölken och häll den över potatisen och mosa grovt.

3
Smält smöret och blanda med persilja och vitlök. Ringla det över det lite grova moset när det är dags att servera. Sallad är gott till.