Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 0.75 tsk bakpulver
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk espresso eller snabbkaffe
  • 1 nypa salt
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

1
Bryn smöret och låt det svalna. Blanda sockersorterna, bakpulver, siktad kakao och krossat kaffepulver med salt i en bunke. Häll det svalnade fettet över och vispa massan pösig ett par minuter med elvisp. Rör i vetemjölet.

2
Forma kakor med hjälp av en kaffesked och handflatan, gör en skåra i kakans yta med skedbladet. Lägg ganska glest på papprade plåtar (kakorna blir dubbelt så stora under gräddningen). Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 10-12 minuter.

3
Låt kakorna kallna på plåten.