Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Pressa saften ur apelsinerna, spara skalhalvorna till dekorering. Blötlägg gelatinet i lite vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman gulor och socker vitt och pösigt. Vispa vitorna till hårt skum i en annan skål.Ta upp gelatinbladen och lös dem i lite av apelsinsaften. Blanda ner dem tillsammans med resten av apelsinsaften i äggulesmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vänd till sist ner äggvite-skummet. Fördela blandningen i vackra glas och ställ dem kallt cirka 2 timmar.


Kommentar:
Klassisk dessert, frisk och syrlig, perfekt efter en större måltid.
Tips! Dekorera gärna med smala skalstrimlor. Det ser proffsigt ut. Enklast om du använder ciseleringsjärn.