Du behöver
- 2.5 st gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- 1 3/4 dl strösocker
- 4 cl gallianolikör
- frukt vispgrädde till servering
Gör så här
1
Blötlägg gelatinet efter påsens anvisning. Observera att de nya, korta bladen inte ska kramas ur efter blötläggningen.
2
Värm grädden med längssnittad vaniljstång, socker och likör. (Vaniljstången kan användas flera gånger. Skölj försiktigt bort grädden, torka av och förvara i tät burk i kylen.) Smält blötlagt gelatin i grädden. Sila och fördela i portionsformar.
3
Kyl portionerna cirka 5 timmar före servering med frukt eller bär och kanske en klick vispad grädde.
Krögaren Peter Häberli har komponerat den här rätten, som ingår i en supé tillsammans med ingefärssoppa med fågelbröst vietnamesiska vårrullar plattfisk med rot- och paprikatäcke.