Du behöver
- 200 g smör
 - 1.5 dl strösocker
 - citron finrivet skal av 1/2
 - 1 tsk kardemumma stötta
 - 2 st ägg
 - 1.5 dl mjölk
 - 450 g vetemjöl
 - 1 msk bakpulver
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 200 grader.
            
2
                Lägg smöret i bitar i matberedaren tillsammans med sockret. Kör med stålkniven tills det är luftigt. Häll i rivet citronskal och kardemummafrön, knäck därefter i äggen och häll i mjölken. Kör några varv och tillsätt sedan mjölet, lite i taget, tillsammans med bakpulver. Spara lite av mjölet till utbakning – men kör någon minut till en smidig deg. Ta upp den i en bakskål, knåda igenom med lite mer mjöl och forma till valnötsstora bollar, cirka 50 stycken. Lägg på bakplåtspapper på en plåt, platta till dem lite med handen och grädda dem mitt i ugnen 8-10 minuter tills de är guldgula.
            
3
                Minska ugnsvärmen till 100 grader.
            
4
                Halvera bullarna på längden och torka skorporna på plåt omkring 1 timme.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Kammarjunkare är små kardemummaskorpor serveras till dansk kallskål. Kallskål är en dansk klassiker som äts morgon, middag, kväll i Danmark under sommarhalvåret.