Du behöver

Kaka:

200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl kakao siktad

Fyllning:

5 l vaniljglass

Chokladöverdrag:

400 g mörk choklad
2 msk olja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Klä en ugnsfast form, 25×30 cm, med smörpapper. Häll i smeten. Baka kakan i 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lite mjuk inuti. Låt den kallna så stelnar den. Skär vaniljglassen i bitar och vispa den smidig med elvisp. Bred ut ett tjockt lager på chokladkakan. Ställ in den i frysen över natten. Smält chokladen till överdraget i vattenbad. Tillsätt oljan. Ta ut glasskakan och skär den, med varm kniv, i bitar, cirka 5×10 cm. Lägg dem på ett galler. Skeda chokladen över och ställ in bitarna i frysen. Chokladen stelnar snabbt på glassen. Servera med bär eller hallonsås.


Kommentar:
Fler goda glassrecept från Hemma bäst hittar du under “passar till”.