Du behöver

Grundrecept vaniljglass:

1 st vaniljstång eller 2 tsk vanilia
2.5 dl mjölk
2 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Tillbehör:

200 g hallon
1 l jordgubbar
1 st banan
150 g vinbär röda

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, frön och mjölk i en kastrull. Koka upp. Ta upp vaniljstången. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner mjölken (och ev. vanilia). Häll över blandningen i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme medan du vispar tills krämen tjocknar. Låt den svalna. Vispa grädden styv och blanda ner den. Häll upp smeten i en bunke och ställ den i frysen ett par timmar, eller frys i en glassmaskin. Rensa bären och halvera jordgubbarna. Skiva bananen.

2
Skeda upp glassen i höga glas varvat med bär och banan.


Kommentar:
Fler goda glassrecept från Hemma bäst hittar du om du under “passar till”.