Du behöver
- 1 st ägg
 - 1.5 dl strösocker
 - 1 dl margarin smält
 - 0.5 dl vatten
 - 1.5 dl vetemjöl
 - 1 tsk vaniljsocker
 - 4 dl blåbär
 - 1 msk florsocker
 
Gör så här
1
                Ugn: 200 grader
            
2
                Smöra och brödströ en slät rund kakform eller en liten gjutjärnspanna väl.
            
3
                Rör ägg och socker pösigt. Arbeta in det smälta, svalnade margarinet blandat med vattnet. Blanda ner vetemjöl och vaniljsocker. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15-20 min.
            
4
                Vänd upp kakan, lägg på blåbären och sikta florsocker över. Servera genast. Vispad grädde eller vaniljglass är gott till.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







