Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl råsocker strö
  • 1 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2 tsk amaretto
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl mandel rostade, hela

Gör så här

Blanda matfett och de båda sockersorterna. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt likören. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör tills det blir en slät och jämn deg. Rosta i torr panna hela oskalade mandlar. Hacka dem grovt och blanda ner i degen. Rulla ut degen till 3-4 längder, lika långa som en plåt. Placera längderna på papprade plåtar och platta till varje längd lite. Grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 12-15 minuter i 200 graders ugnsvärme. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare cirka 12-15 minuter. Längderna ska vara genomgräddade och helt torra i mitten när de tas ut. Skär längderna i sneda bitar. Låt dem ligga kvar på plåtarna. Sänk värmen till 100 grader och låt kakorna torka ytterligare 10 minuter.