Du behöver

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 12.5 dl vetemjöl

Pensling:

ägg
sesamfrön

Gör så här

Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till cirka 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är löst. Rör ner salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda till en fast deg. Låt den jäsa i 30 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Forma dem till platta runda bullar, cirka 8 cm i diameter. Lägg dem på papprade plåtar. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Låt dem jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.