Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 st kokos
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk ingefära eller 1 tsk torkad

FYLLNING:

75 g smör eller margarin
2.5 dl florsocker
saft rivet skal och från 1

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt övriga ingredienser. Rör till en slät smet. Klicka ut smeten i små klickar på bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna i 200°C, ca 7 min. Låt svalna något på plåten innan de lossas.

2
Rör matfett och florsocker smidigt till fyllningen. Tillsätt limeskal och -saft. Lägg ihop flarnen två och två med limekrämen emellan. Frys kakorna och servera dem lätt tinade, då är de som godast.


Kommentar:
Ett inslag i menyn “Buffé med rimmad örtkyckling” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”.