Du behöver

  • 1.5 pkt sardiner (à ca 125 g) skinn- och benfria sardiner i olja
  • 2.5 msk ströbröd
  • 2 msk riven ost
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepparmix

Till stekning:

1 msk olja smör eller margarin

Potatissallad:

4.5 st potatis nykokta
1 dl matlagningsyoghurt
3.5 st marinerade soltorkade tomater
3.5 st basilika kvistar färsk

Gör så här

1
Låt sardinerna rinna av väl. Blanda ströbröd, riven ost, lite salt och pepparmix. Vänd försiktigt sardinerna i paneringen. Låt dem ligga en stund medan potatissalladen blandas.

2
Skala och skär den nykokta ljumma (eller kalla) potatisen i klyftor. Blanda den försiktigt med matlagningsyoghurt. Strimla tomater och basilika och vänd ner alltsammans i potatissalladen.

3
Bryn matfettet i en stekpanna och stek sardinerna vackert gyllenbruna på båda sidorna. Servera med citron, sallad och ostknäcke.