Du behöver

  • 8 potatisar
  • olivolja
  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • paprikapulver
  • ägg
  • mjöl
  • Tillbehör:
  • strimlad paprikasallad
  • vitlökspulver

Gör så här

1
Skala potatisarna och skär dem i rätt så tunna skivor. Stek skivorna i lite olja i stekpanna. Lägg i en karott efterhand som de blir färdiga.

2
Skär fläskfilé i skivor. Krydda med salt och paprikapulver.

3
Panera i uppvispat ägg och sedan i mjöl. Stek direkt efter potatisen. Stek några minuter på varje sida.

4
Blir det något uppvispat ägg kvar, går det bra att steka det. Servera med strimlad paprikasallad och krydda gärna med lite vitlökspulver.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.