Du behöver
- 125 g smör eller margarin
 - 2 dl strösocker
 - 2 st citron väl sköljda
 - 4 st ägg
 - 4 msk vetemjöl
 - 1 tsk bakpulver
 - 3 dl mjölk
 
Till servering:
                                                              2.5 dl vispgrädde
                                                              1.5 l jordgubbar                       färska eller frysta, tinade
                                                                strösocker
                                    
Gör så här
1
                Rör matfett och socker vitt och pösigt. Riv det yttersta gula av citronerna och tillsätt det. Pressa ur citronsaften, häll den i smeten och tillsätt också äggulor, vetemjöl och bakpulver. Rör om väl.
            
2
                Värm mjölken helt lätt och vispa äggvitorna till ordentligt hårt skum. Skålen ska kunna vändas upp och ned. Smöra en 2-litersform, gärna en rund glasform. Blanda smeten med mjölken och äggvitorna. Häll allt i formen.
            
3
                Sätt formen i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll i varmt vatten till ett vattenbad, till cirka halva formens höjd. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter eller tills puddingen fått fin, guldbrun färg.
            
4
                Servera puddingen något avsvalnad med mjukvispad grädde och lättsockrade, färska bär (eller frysta, tinade) – jordgubbarna skivade, hallonen hela eller lätt krossade.
            
5
                Det här är jättegott, som ett mellanting mellan pudding och kaka. Det är ett engelskt recept från början.
            
	
                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.