Du behöver
- 2 st kalvkött
- salt
- peppar
- 2 skiva skinka rökt
- 3 st ost skivor, (emmenthaler, grevé eller herrgård)
Panering:
2.5 msk peppar vetemjöl+salt och
1 st ägg
0.5 dl ströbröd
smör eller margarin till stekningen
Gör så här
1
Bulta skivorna så att de blir riktigt stora och tunna. Krydda med salt och peppar. Lägg ost- och skinkskivor på halva schnitzeln och vik den andra halvan kött över. Stäng till kanterna och “lås” med tandpetare. Strö salt och peppar på köttet.
2
Doppa först i kryddat mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i siktat ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen stelnar.
3
Stek schnitzlarna långsamt i smör eller margarin. De skall vara vackert bruna och genomstekta. Osten skall smälta ner.
4
Skär schnitzlarna vid bordet i 2-3 cm breda bitar.
5
Severa råstekt eller kokt potatis till samt värmda ärter och eventuellt en frasig grönsallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.