Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 st blandad sallad t
  • 0.5 st knippe salladslök eller ett par färska gula lökar
  • 0.5 st gurka
  • 200 g sockerärter färska
  • kassler ca 12 tunna skivor

Basilikasås:

9 st basilikablad
2 msk olivolja god
2.5 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk lime eller citron
2 dl gräddfil

Gör så här

1
Skölj jordgubbarna och grönsakerna. Rensa jordgubbarna och dela dem i fjärdedelar. Skiva lök och gurka. Förväll sockerärterna hastigt i kokande vatten och spola dem sedan i kallt vatten. Stek kasslerskivorna och låt dem rinna av. Bottna ett stort fat eller portionstallrikar med sallatsbladen. Lägg sedan på grönsaker, kassler och jordgubbar.

2
Strimla basilikabladen och mosa dem sedan i mortel tillsammans med olivolja. Krydda med salt och peppar, tillsätt lime- eller citronsaft och rör ner gräddfilen. Ställ gärna såsen kallt ett par timmar före servering så får den fin basilikasmak och en ljust grön färg.