Du behöver
- 1 st torskblock (400 g)
 - 1 tsk salt
 - 1 st morot skuren i slantar
 - 0.5 st lök gul skuren i klyftor
 - 2 dl gräddfil
 - 1 msk majonnäs
 - 1 dl dill (stjälkarna används till att koka fisken i)
 - 1 krm svartpeppar nymald
 - 1 st sardeller (ca 100 g)
 - 1 st ekbladssallat huvud
 - 1 dl purjolök finhackad
 - 2 dl gröna ärter
 
Gör så här
1
                Sjud torsken i lite vatten med salt, morotsslantar, lök och dillstjälkar. När fiskköttet är vitt är fisken klar. Lägg upp den på en tallrik och låt den svalna.
            
2
                Blanda gräddfil, majonnäs, dill och svartpeppar till en sås. Rör försiktigt ner torsken och sardellerna skurna i bitar. Blanda en sallad på ekblad, purjolök och tinade, gröna ärter.
            
3
                Servera salladen tillsammans med fisksåsen och nykokt potatis.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







