600 kalorier per dag

600 kalorier per dag Hejsan! Nu är jag trött på att ha en kropp som jag inte trivs med! Så jag tänker äta från och...

600 kalorier per dag

Hejsan!
Nu är jag trött på att ha en kropp som jag inte trivs med! Så jag tänker äta från och med nu ca 600 kcal varje dag. Jag har börjat läsa innehållsförteckningen på varor och planerar att hålla denna diet tills jag har gått ner de 3 kilo som ska bort! När jag har gjort det kommer jag inte att börja äta som jag gjorde tidigare, för jag vet att då kommer kroppen att ta vara på allting. Är det någonting jag bör tänka på? / Helen

Svar:

Hej Helen!
Du har bestämt dig för att gå ner tre kilo och det snabbt med en lågkaloridiet på 600 kalorier. Det innebär att du ger kroppen knappt en tredjedel av ditt normala behov av energi. Detta kan gå bra några dagar men sedan ser kroppen det som “svält” och följden blir en sänkt förbränning. Kroppen förbrukar alltså mindre energi än normalt vilket är mycket negativt för viktnedgång. Dessutom tappar du mest vätska under den första tiden vilket man kan bli lurad av när man ställer sig på vågen. Jag rekommenderar dig att äta ca 1 400 kcal per dag. Då kommer du gå ned runt 0,5 kg per vecka och du behåller en normal förbränning. Du kan då gå ned tre kilo på sex veckor och har en mycket större chans att behålla din viktnedgång.

Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top