Mat vid förkylning

Mat vid förkylning Vad är det bästa man kan äta och drick när man är sjuk, t.ex. har feber, är förkyld? / Katarina Svar: Hej...

Mat vid förkylning

Vad är det bästa man kan äta och drick när man är sjuk, t.ex. har feber, är förkyld? / Katarina

Svar:

Hej Katarina!
När man är förkyld och har feber är det extra viktigt att dricka ordentligt. Matlusten är ofta nedsatt vid feber och då kan drycker och soppor av olika slag vara lättare att ta till sig. Vanligt vatten förstås viktigt men drycker som ger lite energi kan vara bra om man äter dåligt. Juice, blåbärssoppa eller svartvinbärssaft är några förslag. Mixade smoothies på yoghurt, mjölk, frukt eller bär kan vara lätta att dricka när halsen gör ont. Går även bra att blanda i glass. Varma soppor till middag kan vara lättare att äta annan mat och ger också extra vätska. Det är också viktigt att förse kroppen med mycket vitaminer och antioxidanter. Frukt av olika sorter, gärna citrusfrukter och kiwi som innehåller mycket C-vitamin, är bra att äta. Sedan är det bara att ta det lugnt, krypa ner i sängen och vänta ut förkylningen.

Vänliga hälsningar
Viveca

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top