”Nyttig” glass

“Nyttig” glass Vilken glass är “nyttigast” av dem man kan köpa i vanliga kiosker? säg inte att det är den glassen jag tycker mest om,...

“Nyttig” glass

Vilken glass är “nyttigast” av dem man kan köpa i vanliga kiosker? säg inte att det är den glassen jag tycker mest om, det har jag hört förrut… jag vill ha ett riktigt dietist svar, tack! Mjukglass, solero, magnum?
STORT TACK!! / natalie

Svar:

Hej Natalie!
Med “nyttig” glass menar du säkert vilken glass som innehåller minst kalorier? Minst kalorier innehåller ren isglass som mest består av socker och vatten. Att isglass ger mindre kalorier än vanlig glass beror på att den inte innehåller fett. Om man jämför mjukglass, Magnum och Solero så innehåller Solero ca 100 kcal, Magnum Classic 258 kcal och en strut mjukglass ca 175 kcal. Ju mer choklad och nötter i glassen ju mer ökar energivärdet.

Hemma kan man göra en mycket nyttig yoghurtglass.

Yoghurtglass 4 portioner
4 dl frysta bär (obs, bären ska vara frysta för att få glasskonsistens)
2 msk strösocker
1½ – 2 dl mild lättyoghurt naturell

Mixa de frysta bären och socker i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurt och fortsätt mixa till en jämn smet. Servera genast.

En portion ger 70 kcal och du får en massa nyttigheter från bär och yoghurt.

Vänliga hälsningar
Viveca/dietist

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top