Kramp av ägg
Hej!
Jag har vid några tillfällen mått dåligt efter att ha ätit ett vanligt kokt hönsägg. Jättekramp i magen, som har varat i cirka 7 timmar. Vågar inte äta ägg nu, varken kokt eller stekt nu. Däremot reagerar jag inte på ägg i kakor eller i pannkakor. Har du något råd att ge. Jag är 48 år och frisk. / AnnChristin
Svar:
Hej AnnChristin,
Det sammanhang jag hör talas om dina problem är vid gallstensbesvär, kan det vara något att “spinna vidare på” tro? Reaktionerna vid gallstensbesvär är mycket individuella men ägg brukar förekomma ganska ofta. Det är då framförallt äggulan som är problemet. Prova att ta bort äggulan i det kokta ägget, se hur det går.
Om besvären består och du börjar reagera på andra livsmedel också uppmuntrar jag dig att uppsöka en läkare för konsultation. Jag önskar dig lycka till och god bättring. Vänliga hälsningar Dietist Bim