Recept på mustig soppa
Hej!
Ett recept på en riktigt mustig soppa, att ätas efter vår vinprovning. / Gerd Forsling
Svar:
Hej Gerd,
En soppa som alltid röner stor uppmärksamhet och uppskattning är den som grevinnan och betjänten äter på nyårsafton. Mulligatawny
Den kan göras på lite olika sätt men en variant är
2 gula lökar, 1 äpple, 2-3 tsk curry, 1 msk margarin, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 l hönsbuljong, ca 4 dl skuret kött från kokt, stekt eller grillad kyckling, 2 msk kokt ris, salt o vitpeppar, ev saft från 1/2 citron.
Hacka lök och äpple fint. Fräs detta tillsammans med curry i fettet. Strö över vetemjölet, rör om och späd med buljongen. Låt soppan koka på svag värme under lock i ca 15 min. Tillsätt kycklingen och riset. Smaka av med salt o vitpeppar och ev citronsaft. Jag brukar servera lite kokt ris, kokosflingor och russin till som man tar någon matsked vardera av. Receptet är räknat till fyra personer. Jag önskar dig smaklig måltid. Vänliga hälsningar Dietist Bim